Al over de helft!

25-03-2018

Wat gaat de tijd toch snel!! We zijn al over de helft en we gaan volgende week onze 8ste week in.

In die voorbije zeven weken hebben we de kinderen van Smile al een hele hoop geleerd. We leerden hen over de dieren, het verkeer, de lichaamsdelen, hygiƫne, de maaltafels, cijferen, zelfstandige en bijvoeglijke naamwoorden, 'a' en 'an', beroepen,...

Dit proberen we altijd op een speelse en fijne manier te doen. Door spelend te leren, leren de leerlingen enorm veel en zijn ze heel gemotiveerd. Dit hebben we ook wel een beetje bewust gedaan, omdat onze bachelorproef gaat over activerende werkvormen.

Zo zijn we bijvoorbeeld naar de markt gegaan om groenten en fruit te kopen. Hierbij leerden ze over de weg, de windrichtingen en over het betalen. Daarnaast hebben we het bij het thema de dokter gehad over de lichaamsdelen en de tanden. Elke ochtend starten we met het poetsen van onze tanden op muziek. Dit vinden ze enorm leuk. Met hun tandenborstel in de hand beginnen ze elke morgen mee te swingen op de muziek. Op het einde van de les zingen we het lied 'hoofd, schouders, knie en teen' (in het Engels, maar ook in het Nederlands) om de les af te sluiten.  
Normaal gezien geven we enkel Engels en wiskunde, maar de kinderen waren ook zeer nieuwsgierig naar onze taal. Naast het liedje 'hoofd, schouders, knie en teen' leerden we ze ook enkele woorden zoals neus, wimpers, wenkbrauwen, tenen, ik hou van je, goedemorgen juffen, kinderen en bye bye koeievlaai.

'Goedemorgen' zeggen ze nu elke keer wanneer we aankomen bij Smile en 'bye bye koeievlaai' als we vertrekken. Dit vinden ze super grappig!

In die zeven weken hebben we de kinderen echt zien openbloeien en beter leren kennen.
In onze klas (Lotte en Eline) zit er zelfs een jongen die nooit graag naar school ging. Mama Florence zei dat hij koppig was en dat hij vaak zijn eigen zin deed. Nu doet de jongen enorm hard zijn best, hij wil graag bijleren en is hij helemaal opengebloeid. Hij heeft zelfs gezegd dat hij nu wel graag naar school komt. Dit geeft ons heel veel voldoening en zorgt ervoor dat ook wij steeds opnieuw met een glimlach voor de klas staan.

De kinderen zijn ons elke dag heel dankbaar en dit laten ze meermaals blijken.
Mama Florence zei zelfs dat de kinderen altijd heel hard uitkijken naar onze komst!

De kinderen zijn zo lief en we hebben er al een toffe tijd mee beleefd. Wat gaat het nog moeilijk worden om binnen een vijftal weken afscheid te nemen!