Entebbe - Masaka road

02-02-2018

Na een warme nacht werden we eindelijk wakker in een licht en levendig Oeganda. Onze B&B in Entebbe was prachtig. Palmbomen, een briesje, een lekker ontbijt, Afrikaanse kleuren en een vriendelijke gastvrouw. Heerlijk! 

Om 10u ging een taxi ons komen ophalen, maar daar kregen we al te maken met 'the African time' (vertaald: te laat komen). John, Henri en Eric probeerde met man en macht onze 8 koffers in het busje te krijgen. Op wonderbaarlijke wijze kregen ze het, na enig puzzelwerk, voor elkaar. Daarna volgde een tweede puzzel, wij vier en de 3 mannen, erbij krijgen, ook gelukt! 

Tijdens onze rit vertelde de mannen ons enorm veel over 'the pearl of Africa'. Over het heerlijke eten, de mooie mensen, goed weer, religie en de president Museveni, die we op onze weg naar Masaka toevallig zagen passeren met zijn stoet aan auto's. Ook leerde ze ons een aantal woorden Luganda, maar eerlijk, we kunnen ze amper onthouden. 

Gelukkig duurde de 'squeeze' maar 20 minuten, want dan stapte Henri uit. Later werd ook John ergens afgezet. De laatste stop was iets specialer. We staken de evenaar over die in het midden van Entebbe - Masaka road loopt. 

Naar Oegandese gewoonte aten we bij aankomst, om 15u!!, een late lunch in Plot 99. Het mooie restaurant/cafĂ© van onze contactpersoon Lenke. Laatste stop van de dag: Villa Katwe, ons stekje voor de komende maanden. 
We installeerden ons en maakten het gezellig. Lekker bergbriesje , goed eten en leuk gezelschap. Kan het beter?