Safari

26-03-2018

Oeganda, 'the pearl of Africa', kunnen we toch niet verlaten zonder ons aan een avontuurlijke safari te wagen? Dus vertrokken we op avontuur. Met z'n vijven in een busje. Wij samen met onze gids, William. Een opgewekte Oegandees met een passie voor vogels.

Zijn passie was terecht, er vliegen prachtige vogels over de savanne van Oeganda, maar er waren nog meer wondermooie dieren te vinden. Zo zagen we leeuwen, olifanten, apen, nijlpaarden, buffels, antilopen, krokodillen, wrattenzwijnen, ...
Tijdens onze safari hadden we heel veel geluk, zo vertelde onze gids. Telkens wanneer we vroegen om nog iets bijzonder te zien, stond het nog geen half uur later pal voor ons busje.

Eén van onze overnachtingen verbleven we in een prachtige lodge. We sliepen er 'mega avontuurlijk' in tenten. De tenten waren luxueus, maar het avontuurlijke zat hem in de nijlpaarden die er 's avonds een wandelingetje maakten. Het is wel even schrikken wanneer je in het donker je tanden gaat poetsen en oog in oog komt te staan met een nijlpaard.

Na de savanne trokken we naar het regenwoud in Bwindi. Met een laaghangende mist had het regenwoud iets mysterieus en gevaarlijk. Niet alleen de mist, maar ook de gorilla's die je er kan vinden, maken het woud gevaarlijk.
We gingen er op gorillatrekking in de regen en kwamen na amper een half uurtje een 'familie' gorilla's tegen. De twee oudere mannetjes, silverbacks genaamd, zagen er angstaanjagend uit. De baby gorillaatjes daarentegen waren super schattig. Omdat we van dichtbij foto's wilden nemen, werden we bijna aangevallen. Trillen op de benen was daarvan het gevolg.
Nadat we de gorilla's een uur geobserveerd hadden, klommen we terug naar het echte 'pad', wat niet makkelijk was.
Op het einde van onze tocht kregen we een 'certificaat' en wat hebben we daar gelachen. Toen ze onze namen afriepen, wisten we zelf amper wie er naar voor moest komen. Lotte werd Rotti, Verwimp werd Verwimpoe, Eline werd Aileen en Rooyackers werd Booywackers.

Na een plons in het wondermooie Lake Bunyonyi, vertrokken we terug richting Masaka.