SMILE Street and Needy children

06-02-2018

Zaterdag maakten we reeds kennis met de SMILE Street and Needy children. Gewoon een bezoekje was de bedoeling, tot onze school Tower Primary School 'moeilijk' begon te doen. Er was blijkbaar iets misgelopen tijdens de communicatie, want de school verwachtte niet dat we ingeroosterd moesten worden, en zeker niet voor 3 hele maanden. Na dit vervelende momentje, besloten we samen met Lenke om onze stage te lopen in SMILE. 

SMILE is een 'home' voor straatkinderen. De kinderen worden er verzorgd door Mama Florence, die haar eigen deuren opent om de straatkinderen te ontvangen. Ze is een vrouw met een hart zo groot als Afrika.  Nadat de 'accountant' en ook geldbeheerder (Mama Florence snapte er zelf niets van) haar in de steek liet, kan ze amper de eindjes aan elkaar knopen. Ze moest helemaal opnieuw beginnen. 
Omdat eten en onderdak belangrijker is dan school en educatie, kon ze de kinderen dit trimester niet naar school sturen. Terwijl dit 'maar' €25 per kind kost. Wij, als leerkrachten, kwamen dus als een geschenk uit de hemel, en dat laat ze ons meermaals per dag merken. 

We willen van SMILE 'ons' projectje maken. In de voormiddag geven we les, van 9 tot 14u en in de namiddag willen we van SMILE een gezelligere plek maken. Een plek met een leuke eetplaats, een klaslokaaltje, slaapzalen waar je met plezier wil overnachten en nog veel meer. 

We kijken er ontzettend naar uit om met de kids aan de slag te gaan en ze nieuwe dingen te leren.


Mama Florence staat in het midden!
Mama Florence staat in het midden!

Wil jij SMILE Street and Needy children ook steunen? 

BE14 9731 3189 5883
mededeling: Smile 

Elke bijdrage helpt!