Valentijn, de dag van de liefde.

14-02-2018
Klas van Fien en Sanne
Klas van Fien en Sanne

14 februari, de dag van de liefde, voorafgegaan door een niet zo liefdevolle dag. 

13 februari vroeg mama Florence ons, zoals elke andere dag, hoe de kinderen het vandaag deden tijdens de les. Sanne en ik vertelde haar dat het moeizamer ging dan andere dagen, ze waren minder gefocust. Dit was de waarheid, maar zeker geen ramp. 
Toen we nog even in de woonkamer zaten na te praten, zoals steeds na de lesdag, kwamen plots de kinderen van onze klas allemaal binnen. Mama Florence en een vreselijke, opdringerige meneer, die zichzelf een muziekproducer noemde, wees de kinderen erop dat ze wel moesten opletten en dat ze met zo'n gedrag niet gediend zijn. Tijdens 'de preek' begonnen er zelfs twee kinderen van onze klas te huilen, Allan en Happy. Twee leerlingen die altijd enorm hun best doen.
Wij waren er erg van aangedaan, de kinderen waren helemaal niet vervelend die dag. Ze waren gewoon moeilijker om mee te krijgen en te betrekken tijdens de les. 
We waren bang dat de kinderen ons niet meer lief en leuk zouden vinden en voelde ons de hele avond enorm schuldig. En dat net voor Valentijn. 


Meddy met een knutselwerkje voor Auntie Joan
Meddy met een knutselwerkje voor Auntie Joan

14 februari, de dag van de liefde, en wat voor zalige dag was het! 

Onze angst voor een tegenkanteling van de leerlingen, bleek helemaal niet nodig. Want ook vandaag kwamen ze ons hartelijk ontvangen toen we nog half op onze boda's zaten. 

We maakten er een zalige dag van. We hadden voor elke leerling een hartje gemaakt met daarop: I love you because ... met daarna een persoonlijke boodschap. Ook mochten ze zelf lieve boodschappen schrijven naar elkaar, de leerkrachten, mama Florence, Stellah, Auntie Joan, ... 

We leerden de kinderen over Eskimo's en hoe die zoenen (lees: neuzeneuze). We speelden pang pang, tik tak boem, ... in liefdesversie. En knutselde liefdesbrieven, tekeningen, kaartjes, ... 

De leukste dag ooit, vonden de leerlingen. 
Een zalige, liefdevolle, hartverwarmende en vermoeiende dag, vonden wij.